brittiläinen tennistähti, Emma Raducanu on kruunattu BBC:n vuoden urheiluhenkilö 2021 19. joulukuuta, sunnuntai-iltana MediaCityUKissa, Salfordissa.

Britti-teini on yllättänyt koko maailman voittamalla grand slam -tittelin 44 vuoden jälkeen, kun Virginia Wade voitti vuonna 1977.

Hänestä tuli ensimmäinen karsinta, joka on voittanut Grand Slam -turnauksen, vaikka hän ei voittanutkaan ottelua tavallisella WTA-kiertueella. Syyskuussa hän voitti US Openin.

19-vuotias on kilpaillut tiukasti muiden urheilulegendojen, kuten Tom Daley ja Tyson Fury, kanssa pokaalin nappaamisesta palkintoseremoniassa. Sukeltaja Tom Daley tuli toiseksi ja uimari Adam Peaty sijoittui kolmanneksi.

Emma Raducanu kruunattiin BBC:n vuoden urheiluhenkilöksi 2021

Raducanun maailmanlistalla oli tänä vuonna 19. sija, mikä on eksponentiaalinen kasvu vuoden 2021 alun 343. sijasta.

Hän on nuorin pelaaja, josta on tullut nuorin Grand Slam -mestari, joka myönnettiin aiemmin 17-vuotiaalle Maria Sharapovalle vuonna 2004 Lounais-Lontoossa. Vuoden 2021 urheilupersoona -palkinnon jakoivat Gary Lineker, Clare Balding, Gabby Logan ja Alex Scott.

Raducanu sanoi: On suuri kunnia olla näiden ehdokkaiden joukossa. Voittaminen on aika mahtavaa. Tänä vuonna Wimbledonissa kotiyleisöni edessä pelattava energia – sitä en ole koskaan ennen tuntenut. Olen katsonut vuoden urheilupersoonallisuutta kasvaessani, ja on kunnia olla aiempien voittajien joukossa. Olen iloinen myös brittiläisen tenniksen puolesta ja siitä, että olemme onnistuneet saamaan tämän palkinnon… taas.

Emma Raducanulle ikimuistoinen vuosi

Suoritettuaan A-tasot kesäkuussa Raducanu sai jokerimerkin pääarvontaan myöhään, kun hän debytoi WTA-kiertueella Wimbledonissa.

Kun hän marssi eteenpäin neljännelle kierrokselle rekisteröimällä vaikuttavia voittoja vastustuksesta, ja samalla hänestä tuli nuorin brittiläinen nainen, joka on päässyt Wimbledonin 16. viimeiseksi Open-aikakaudella.

Oli todella uskomatonta saavuttaa tämä saavutus, sillä hänen unelmiensa juoksu päättyi, kun hänen oli pakko vetäytyä neljännen kierroksen ottelustaan ​​hengitysvaikeuksien vuoksi.

Syyskuussa hän loi monia ennätyksiä rekisteröimällä voittonsa US Openin tittelissä 6-4 6-3 voitolla kilpailijansa Leylah Fernandezista. Samalla hänestä tuli ensimmäinen nainen, joka voitti US Openin putoamatta erää.

Hän suorittaa nyt harjoituksensa uuden valmentajan Torben Beltzin johdolla tulevia Australian Openin otteluita varten, jotka on tarkoitus pelata maanantaina 17. tammikuuta.

Tarkista tästä paikasta viimeisimmät uutiset!